Η Εταρία
Μετά από αρκετά χρόνια πρωτοφανούς ανάπτυξης, η MSC Cruises είναι η κορυφαία εταιρεία στην αγορά κρουαζιέρας της Μεσογείου, τη Νότια Αφρική και την Βραζιλία. Τα 12 πλοία που περιλαμβάνει ο υπερσύγχρονος στόλος της, μετέφεραν 1,2 εκατομμύρια επιβάτες το 2010.
Η MSC Cruises πραγματοποιεί όλο το χρόνο κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και προσφέρει μεγάλη ποικιλία εκδρομών, ανάλογα με τις εποχές, στη Βόρεια Ευρώπη, τον Ατλαντικό Ωκεανό, στην Καραϊβική, την Νότια Αμερική, στον Ινδικό Ωκεανό, τη Νότια και τη Δυτική Αφρική και τον Περσικό Κόλπο. Η εταιρεία ανήκει σε Ευρωπαίους και απασχολεί περίπου 12.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο με γραφεία σε 43 χώρες.

Ο Στόλος

Ο υπερσύγχρονος στόλος της MSC Cruises, είναι το αποτέλεσμα ενός επενδυτικού προγράμματος € 5,5 δισεκατομμυρίων που άρχισε το 2003. Οι δύο νέες ναυαρχίδες της εταιρείας, MSC Preziosa (2013) & MSC Divina (2012) μαζί με τα MSC Splendida (Ιούλιος 2009) και MSC Fantasia (Δεκέμβριος 2008) της κλάσης Fantasia, είναι τα μεγαλύτερα πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ από μια ευρωπαϊκή εταιρία. Κάθε κρουαζιερόπλοιο έχει εκτόπισμα 138.000 τόνους, έχει 333μ. μήκος και 38μ. σε πλάτος και μπορεί να φιλοξενήσει 3.959 άτομα. Ναυπηγήθηκαν στο ναυπηγείο STX Europe στο Saint-Nazaire της Γαλλίας. Στον στόλο της MSC περιλαμβάνονται και τα τέσσερα σκάφη της κλάσης Musica - το ολοκαίνουργιο MSC Magnifica (2010), το MSC Poesia (2008), το MSC Orchestra (2007) και το MSC Musica (2006) - κάθε ένα βάρους 90.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς 3.000 επιβατών. Ο στόλος συμπληρώνεται από τα τέσσερα σκάφη της κλάσης Lirica, με βάρος 60.000 τόνων και χωρητικότητα 2.000 επισκέπτες το κάθε ένα - MSC Sinfonia (2005), MSC Armonia (2004), MSC Opera (2004) και MSC Lirica (2003) - και τέλος το MSC Melody, βάρους 35.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς 1.000 επισκεπτών.

Σεβασμός στον άνθρωπο και τον πλανήτη
Η MSC Cruises θεωρεί ότι η παγκόσμια ηγετική της θέση, φέρνει αυξημένη ευθύνη έναντι του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η δέσμευση της εταιρίας για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών και του προσωπικού της, της έχει αποφέρει πολυάριθμα βραβεία και πιστοποιήσεις.
Ο Διεθνής Φορέας Πιστοποίησης «Bureau Veritas», απένειμε στην MSC Cruises την ύψιστη τιμή να είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που έλαβε «6 Χρυσά Μαργαριτάρια» για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το μοναδικό βραβείο αποτελείται από τα χαρακτηριστικά κλάσης «Cleanship 2» για προηγμένα συστήματα επεξεργασίας του αέρα, του νερού και των αποβλήτων, καθώς και πιστοποίηση ISO 14001 (για την περιβαλλοντική διαχείριση), ISO 22000 (για την ασφάλεια των τροφίμων) και OHSAS 18001 (για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια).
Με τη νέα ναυαρχίδα της «MSC Splendida», η εταιρεία έχει επίσης καταφέρει με επιτυχία να πιάσει τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται από το Ενεργειακό Αποδοτικό Σύστημα Σχεδιασμού της «Bureau Veritas». Άλλες επίσημες αναγνωρίσεις περιλαμβάνουν το βραβείο «Green Planet» (για φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις), το βραβείο «CIAL» (για την ανακύκλωση αλουμινίου) και την πιστοποίηση ISO 9001:2000 (για τη διαχείριση της ποιότητας).
Η MSC Cruises ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες που υπέγραψαν τη συμφωνία «Βενετία με Γαλάζια Σημαία» για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας και έχει υπογράψει επίσης παρόμοιες συμφωνίες με τις Λιμενικές Αρχές της Τσιβιταβέκια (Civitavecchia) και της Γένοβα, για τον περιορισμό των εκπομπών θείου σε επίπεδα κάτω του ελάχιστου υποχρεωτικού.
Αγκαλιάζοντας τη φιλοσοφία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ακόμη περισσότερο, η MSC Cruises έχει ξεκινήσει μια σημαντική συνεργασία με τη UNICEF & το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά. Τον Ιούλιο του 2009, ανακοινώθηκε το έργο «Επιβιβαστείτε» με οφέλη για τα παιδιά και τους εφήβους σε 126 αστικές κοινότητες στη Βραζιλία, βοηθώντας να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Κατά το πρώτο έτος της προσπάθειας αυτής , η συνεργασία αυτή απέφερε πάνω από 500.000 ευρώ για αυτόν τον σκοπό.

Η Εμπειρία MSC
Η MSC Cruises είναι υπερήφανη για την Μεσογειακή της κληρονομιά, η οποία αντανακλάται στη φήμη της εταιρείας για την εκλεπτυσμένη σχεδίαση και την εξαιρετική φιλοξενία της. Καινοτόμα σχέδια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, στα πλοία της MSC Cruises, έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία από την ναυπηγική εταιρία «De Jorio Design International».
Τα γκουρμέ γεύματα πάνω στα κρουαζιερόπλοια συνδυάζουν τις Ιταλικές σπεσιαλιτέ με την καλύτερη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Στους τομείς των υπηρεσιών και την άνεση, η MSC Cruises συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στην κρουαζιέρα πολυτελείας. Ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν το «MSC Aurea Spa», ένα πολυτελές κέντρο ευεξίας του Μπαλί, και το «MSC Yacht Club», μια αποκλειστική προσφορά στις δύο ναυαρχίδες της εταιρίας όπου παρέχονται πολυτελείς σουίτες με υπηρεσία μπάτλερ όλο το εικοσιτετράωρο και πολλά άλλα προνόμια.

Οι Καμπίνες σας
Βιώστε μια ονειρική κρουαζιέρα κοντά στους ανθρώπους που ξέρουν θάλασσα καλυτέρα  από τον καθένα. Οι τιμές της εμπειρίας Βella είναι ο πιο ανταποδοτικός τρόπος  να απολαύσετε της ανέσεις μιας ζωής σε ένα κομψό και μοντέρνο κρουαζιερόπλοιο. Χαλαρώστε σε μια άρτια εξοπλισμένη καμπίνα και γευτείτε μια μεγάλη ποικιλία από εκπληκτικές σπεσιαλιτέ, με την δυνατότητα να ζητήσετε την αγαπημένη σας θέση στην τραπεζαρία. Επιπλέον μπορείτε να κακομάθετε τον εαυτό σας με τις λιχουδιές από ένα εκλεπτυσμένο μπουφέ που μένει ανοιχτός 20ώρες την ημέρα. Απολαύστε ψυχαγωγία επιπέδου στυλ Μπροντγουέι και ένα πακέτο προγραμματισμένων καθημερινών δραστηριοτήτων οργανωμένες από την πολύγλωσση ομάδα του φιλικού μας προσωπικού. Εκμεταλλευτείτε την πισίνα, το τελευταίας τεχνολογίας πανοραμικό γυμναστήριο και τις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις για να μείνετε σε φόρμα. Και κερδίστε πόντους για το MSC Club, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε επιπλέον προνόμια στην επόμενη σας κρουαζιέρα

Γευτείτε τον Μεσογειακό τρόπο ζωής με μια κρουαζιέρα αφιερωμένη στην άνεση και την ευελιξία. Οι τιμές της εμπειρίας Fantastica προσφέρουν όλες τις ανέσεις της ‘Bella’  συν μια ποικιλία έξτρα προνομίων. Επιλέξτε από επιφανείς καμπίνες (συμπεριλαμβανομένων και των SuperFamily όπου προσφέρονται) που βρίσκονται στα πάνω καταστρώματα, με ταχεία πρόσβαση στους ανελκυστήρες και στα σαλόνια. Απολαύστε δωρεάν room service 24 ώρες το 24ωρο και προτεραιότητα στην επιλογή ωρών δείπνου στα γκουρμέ εστιατόρια μας. Διασκεδάστε με τις δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά, όπως παιχνίδια ξένων γλωσσών και μαθήματα μαγειρικής Masterchefμε το προσωπικό μας. Και κερδίστε πόντους για το MSC Club!